Expositie ‘de aarde vanuit de hemel’

De komende maanden wordt er op het ‘Ontdekpodium’ van het *techniekHuys een prachtige schilderijen expositie gepresenteerd van Jan van der Putten, beeldend kunstenaar uit Hoogeloon. Al jarenlang wordt hij geïnspireerd door de ‘vergezichten’ vanuit de Hemel. Aardse pleinen, prachtig verwerkt op olieverf schilderijen, monumentaal en sterk van compositie en techniek.

De tentoonstelling is tot en met 27 juli 2018 te bezichtigen van maandag tot en met vrijdag van 13.00 uur tot en met 16.30 uur. Let op: feestdagen en 11 mei 2018 is het *techniekHuys gesloten. Het is altijd mogelijk om in overleg een afspraak buiten deze tijden te maken.

Voor alle berichten doorscrollen naar beneden

Expositie ‘Mixed Media’ Lydeke van Beersum

De vernissage van deze overzichtstentoonstelling, die plaats vindt in de bijzondere expositieruimte van het *techniekHuys, zal op zondag 10 december om 15.30 uur met een muzikale omlijsting worden verricht door Harry Verhoeven, directeur/bestuurder *techniekHuys.

De expositie is van 10 december 2017 t/m 1 maart 2018 (met uitzondering van 29 december 2017 t/m 8 januari) van maandag tot en met vrijdag gratis toegankelijk van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Expositie ‘Eindexamenwerkstukken’

In samenwerking met het Summa College (Wonen en Design) worden er van 12 tot 16 juni in het *techniekHuys eindexamenwerkstukken gepresenteerd in de Expohal van het hoofdgebouw.

De expositie is gratis toegankelijk van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Mecano expositie

Het duurt nog even, maar nu al de moeite waard om ‘wereldkundig’ te maken: in het najaar van 2017 zal het 35-jarige jubileum van het Mecano Gilde Nederland worden gevierd met een internationale expositie van Mecano werkstukken. Bedrijfsleven, schoolgaande jeugd en andere belangstellenden zullen ‘getrakteerd’ worden op ruim 150 modellen al dan niet aangestuurd door elektronica of stoommachines. Wij houden u op de hoogte.

Mecano

Vacaturecafé

Programma 2017
*techniekHuys, De Run 4250, Veldhoven

Het Vacaturecafé is een succesvol instrument in ons arbeidsmarktprogramma MKB Werkt! Het uitgangspunt is gemakkelijk en direct contact tussen werkgevers en gemotiveerde werkzoekenden tot stand te brengen. Per keer bieden meer dan 20 werkgevers een wisselend aantal banen (vaak meer dan 100) aan, meestal op mbo-niveau. Ook zijn er workshops die werkzoekenden ondersteunen bij sollicitatie en presentatie. Regelmatig zijn er daarnaast informatiebijeenkomsten over speciale opleidingstrajecten.

De spelregels:
•Werkzoekenden hebben vrij toegang, maar zijn wel verplicht bij de ingang een recent CV in te leveren; dit CV geldt in feite als het toegangsbewijs;
•Voor workshops en informatiebijeenkomsten is aanmelding vooraf via een formulier op de website verplicht, maar ook dan moet bij de ingang van het Vacaturecafé een CV ingeleverd worden;
•Werkgevers geven na afloop van de ontmoetingen aan de organisatie aan in welke kandidaten zij geïnteresseerd zijn; MKB Eindhoven verstrekt dan de CV’s van de betreffende kandidaten;
•De werkgevers zijn verantwoordelijk voor het uitnodigen van de kandidaten en de verdere afwikkeling van de sollicitatieprocedure;
•Indien u binnen 6 weken geen uitnodiging hebt ontvangen, kunt u ervan uitgaan dat de betreffende werkgever met een andere kandidaat overeenstemming heeft bereikt; u ontvangt geen bericht van ons.

Het eerstvolgend Vacaturecafé is gepland op donderdag 28 september.

Workshops voor werkzoekenden

Tijdens het Vacaturecafé  bieden we werkzoekenden een gevarieerd en inspirerend programma met workshops en informatiebijeenkomsten.

Voor elk wat wils: van “robotisering” tot “carrière maken in de schoonmaak”. Ook is het mogelijk een persoonlijk gesprek aan te vragen met een sollicitatie-expert en een ondernemersadviseur.

Het workshop programma loopt van 9.30 – 12.30 uur.

Doe mee en schrijf via  u snel in!

Vacaturecafé Special, voor jongeren met praktijkopleiding

Regelmatig vind er een Vacaturecafé Special plaats welke uitsluitend is gericht op jongeren met een praktijkopleiding. Zij hebben begeleiding nodig bij het vinden van een stage of werkplek en ondersteuning op de werkplek. Het zijn jongeren die uitstromen uit het speciaal onderwijs, praktijkonderwijs en de entree-opleidingen (mbo) uit Eindhoven en de Kempen.

Deze special wordt georganiseerd door BZW Eindhoven, MKB Eindhoven, Randstad en Job8, een organisatie van en voor scholen die jongeren begeleidt naar een passende plek op de arbeidsmarkt. Deze jongeren kunnen onder de Participatiewet vallen. Dit biedt ook mogelijkheden voor (financiële) ondersteuning bij de begeleiding van jongeren uit deze doelgroep. U kunt bijvoorbeeld een beroep doen op de Startersbeurs. Tevens kunt u hiermee inhoud geven aan uw beleid op het gebied van MVO en Social Return on Investment.

We nodigen werkgevers graag uit om op dit speciale Vacaturecafé de mogelijkheden voor deze jongeren aan te bieden.

Interesse? Neem contact op met Simone Brommers (s.blommers@mkbeindhoven.nl).


commercial