Opening expositie Lydeke van Beersum

Zondag 10 december vindt er in het *techniekHuys de opening plaats van een overzichtstentoonstelling van Lydeke van Beersum.

Lydeke (1955 geboren in Bunnik) is getogen in Maastricht.

Kijken, observeren en laten bezinken. Dat gaat vooraf aan ieder kunstwerk dat Lydeke maakt. Ze ziet de schoonheid in alledaagse dingen. Het leven van mensen en de natuur zijn haar inspiratiebronnen. Lydeke volgde van 2007-2015 de schilderopleiding aan de academie te Arendonk (B) waarvan drie jaar portret en model. Tijdens de specialisatiejaren leerde ze vooral de kunst van het weg- en openlaten waardoor haar werk sterk aan zeggingskracht won. In 2013 werd haar werk Wall of Faces door de SBV genomineerd voor de regionale expositie. Lydeke is lid van het Vlaams-Brabants kunstenaarscollectief Met Als Doel Kunst.

Aanvankelijk schilderde ze met haar beperkte kleurenpalet met olieverf op doek. Tegenwoordig kiest Lydeke ook voor andere materialen en technieken op papier of board met acryl, houtskool, collage, inkt en monoprint. Dit leidt tot vrijere en spontane werkwijze. En in alle vrijheid. Met een in mystiek gevangen resultaat dat de beschouwer aanzet tot een meer dan vluchtige blik en oppervlakkige reactie op haar werken.

Naast het twee-dimensionale werk van Lydeke is er doorlopend ruimtelijk werk te zien van Jos Smeets, beeldend kunstenaar uit Bergeijk.


commercial